Zes maanden cel voor Soumaya S.

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De radicale moslima Soumaya S. is vandaag door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld wegens verboden wapenbezit tot 9 maanden celstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De eis was 12 maanden. De vrouw werd vrijgesproken van wapenbezit met terroristisch oogmerk; de officier van Justitie zei twee weken terug al dat hij dat niet kon hard maken.

De rechtbank achtte wel bewezen dat S. wist dat haar vriend Nourredine el F., waarmee ze islamitisch getrouwd is, in het bezit was van een automatisch machinepistool. Toen de twee in juni gearresteerd werden, had El F. dat wapen doorgeladen in zijn bezit.

Zelf ontkent de 21-jarige S. bij hoog en laag dat zij van het bestaan van het wapen afwist. Maar uit een afgeluisterd telefoongesprek met haar broer blijkt dat ze hem vertelde dat haar man over een automatisch machinepistool beschikte. Ze noemde daarbij zelfs het merk van het wapen, een Agram 2000. Tevens heeft ze in de gevangenis aan medegedetineerden rondgebazuind dat ze wist dat El F. met een doorgeladen vuurwapen rondliep.


Agram 2000

Volgens de officier van Justitie bleek ook uit het gedrag van Soumaya bij de arrestatie dat ze wist dat El F. een wapen had. Ze probeerde toen namelijk haar man af te schermen, wellicht om hem de mogelijkheid te geven zijn wapen te pakken. De rechter oordeelde dat S. wist dat haar man een vuurwapen bezat: ''Omdat ze zich hiervan niet heeft gedistantieerd, heeft ze impliciet ingestemd en is daarom schuldig aan het mede voorhanden hebben van het vuurwapen, de munitie en de geluiddemper waarover haar man El. F beschikte.''

Van de 6 maanden die S. moet zitten, gaat het voorarrest af. Dit houdt in dat ze binnen een maand of twee wordt vrijgelaten. Haar man moet zich in december verantwoorden bij de rechtbank in een rechtszaak tegen leden van de Hofstadgroep.