Gothic-fans woedend over popliedje

Winterelf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal gothics in Nederland zijn 'not amused' over een liedje van de Nederlandstalige krachtpop/punkband 'Nou En' uit Kampen. Ze zijn woedend over de tekst van het nummer 'Gothic Meisje'. ''Hť gothic-meisje, wat doe je chagrijnig, je ogen staan zo dof en je zegt zo weinig. Ik ben een beetje bang voor jou. [....] Maar om daarom nou het hele jaar erbij te lopen als een zombie in een vleermuispak, zeg nou zelf, dat is een beetje raar of hang je 's nachts ook aan de balken van het zolderdak'', zijn enkele regels uit de song. De videoclip van het nummer is regelmatig te zien op de populaire muziekzender TMF.

Woedende gothic-fans hebben het gastenboek op de site van 'Nou En' de laatste dagen vol gezet met scheldkannonades en bedreigingen. Ook is het huisadres van ťťn van de bandleden op internet geplaatst en de oproep om molotovcocktails mee te nemen naar popzalen waar de band optreedt.

Schrijver en zanger van het nummer is Bas Nijhof. ''De dreigementen gaan een stap te ver. We overwegen daarom aangifte te doen. Ik weet ook dat veel van die reacties niet serieus te nemen zijn, maar nu ook het adres van onze gitarist bekend is, maken we ons zorgen'', aldus Nijhof. De Kampense formatie krijgt in ieder geval voorlopig extra bewaking tijdens optredens.

Volgens Nijhof moet de tekst gezien worden als een knipoog naar de muziekstroming. ''We hebben alle vooroordelen over gothic-liefhebbers gebruikt. Het druipt ervan af dat de tekst grappig is bedoeld en zeker niet als sneer tegenover de fans van die muziekstroming.''