Jonge moslims doodsbang voor 'monster'

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel jeugdige moslims in Berlijn zijn bang geworden van een filmpje dat per mobiele telefoon verstuurd wordt. Het filmpje draait om een meisje dat een koran verscheurt, daarop in brand vliegt en in een monster verandert. De Duitse inlichtingendienst onderzoekt wie er achter het filmpje zit; ze sluiten een slechte grap niet uit maar evenmin de mogelijkheid dat een islamitische organisatie het in elkaar heeft geflanst.

Het filmpje bevat de afbeelding van een onooglijk monster en het verhaal over een meisje dat naar harde muziek luistert, terwijl haar moeder in de kamer ernaast uit de koran voorleest. Wanneer de moeder vraagt of de muziek wat zachter mag, snauwt het meisje dat moeder haar mond moet houden. Daarna pakt ze de koran en verscheurt die. Op dat moment vliegt het meisje in brand. Om haar te redden gooit de moeder een deken over haar heen. Als ze die weer wegtrekt, ziet ze dat het meisje in een monster is veranderd. Het filmpje sluit af met de mededeling dat het meisjesmonster nu in een Nederlands ziekenhuis verblijft en dat haar familie wil dat ze geëuthanaseerd wordt.

Doodsbang
Hoe idioot het filmpje ook is, het heeft zijn effect niet gemist. De Turkse jongerenwerker Hakan Aslan: ''Wij zijn de afgelopen weken geconfronteerd met kinderen die écht doodsbang zijn''. Twee 12-jarige kinderen op een schoolplein die hij heeft opgedragen het filmpje van hun mobiel te wissen, geloven nog steeds dat het verhaal waar is. Overigens bevat hun telefoon nog meer gruwelijkheden. Aslan: ''Erg populair zijn op dit moment filmpjes van onthoofdingen of porno. Ik begrijp niet waarom ouders hun kinderen zulke telefoontjes cadeau doen.''

De Islamitische Federatie zal de komende tijd scholieren komen uitleggen dat het verhaal niet waar is. Het monster uit het filmpje is overigens 'gejat' van de site de Australische kunstenares Patricia Piccinini. Het is een kunstwerk dat is geïnspireerd op genetische manipulatie. Piccinini zegt niets met het monsterfilmpje te maken te hebben en ook geen toestemming voor gebruik van de afbeelding te hebben gegeven.


Het 'islamitische monster'