Quizkandidaat krijgt 2e kans wegens foute antwoorden

Een kandidaat van de quiz 'Wer wird Millionär', het Duitse equivalent van 'Lotto weekend miljonairs', krijgt een tweede kans. Reden voor dit besluit van de programmaleiding is het feit dat bij de 500.000 eurovraag alle vier de antwoordmogelijkheden fout waren.

Matthias Pohl kreeg maandagavond de volgende vraag voorgeschoteld: "Welke Nobelprijswinnaar voor de natuurkunde was lid van het nationaal elftal van zijn land?". De man kon kiezen uit A: Gustav Hertz, B: Niels Bohr, C: Pierre Curie en D: Henri Becquerel. Pohl wist het antwoord niet en gaf op, zodat hij met 125.000 euro naar huis kon.

De Duitse krant Welt Kompakt kwam er echter achter dat geen van de vier Nobelprijswinnaars ooit voetballend voor zijn land was uitgekomen. Ook het 'goede' antwoord Niels Bohr niet. De Deense voetbalbond wist wel te vertellen dat de oudere broer van de natuurkundige, Harald Bohr, vier maal voor Denemarken gespeeld heeft.

Televisiezender RTL verklaarde het antwoord onder andere gebaseerd te hebben op een gerenommeerde encyclopedie. De uitgeverij van het naslagwerk heeft inmiddels aangegeven de fout aan te zullen passen. Om de quizkandidaat tegemoet te komen heeft RTL besloten hem nog een kans te geven in de spelshow.