Oprah jaagt op kinderverkrachters

Icoon Media nieuwsTalkshowpresentatrice Oprah Winfrey besloot onlangs de politie een handje te helpen bij het opsporen van kindermisbruikers. Tijdens een recente tv-show die geheel gewijd was aan kindermisbruik toonde ze foto's van gezochte verkrachters. Het middel bleek effectief, korte tijd later werd er één opgespoord en vastgezet.

Twee dames die de show van Oprah gezien hadden, meldden telefonisch dat ze wisten waar William Carl Davis was. De voortvluchtige, die zich vergrepen zou hebben aan drie minderjarige jongens, was een bovenbuurman van één van de twee. Afgelopen zondag werd Davis opgepakt. De tipgeefsters verschenen dinsdag in de show van Oprah. Ze kregen ieder een beloning van 40.000 euro uitgereikt.

Voor Winfrey, die in haar jeugd zelf misbruikt werd, ligt het onderwerp gevoelig. "We moeten hemel en aarde bewegen om deze crimelen op te sporen en voorgoed op te sluiten. We moeten proberen te voorkomen dat zij weer een kindje misbruiken", zo verklaarde ze. Inmiddels zou overigens in het Centraal-Amerikaanse land Belize een tweede voortvluchtige zijn opgepakt. Het productieteam van Oprah onderzoekt nog of hier ook een tip van een kijker aan vooraf ging.