Jack Spijkerman nog woedend op VARA

Jack SpijkermanTv-presentator Jack Spijkerman (57) is nog altijd emotioneel over de negatieve kritiek die zijn overstap van de VARA naar Talpa losmaakte. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant. Woedend is hij op 'moraalridders' die hem betichtten van zakkenvullen en contractbreuk. VARA-voorzitter Vera Keur, en coryfeeŽn als Ivo de Wijs en Youp van 't Hek hebben boter op het hoofd, zo stelt Spijkerman.

"Ik ben ongelooflijk aangepakt, alsof ik een NSB'er was geworden. Ik ben jankend naar bed gegaan en ook weer jankend opgestaan", vertelt de presentator van het succesvolle Kopspijkers. Vooral cabaretier Youp van 't Hek, die hem 'een kwal zonder ruggengraat' noemde, moet het nu ontgelden. "Meneer Van 't Hek, wat heb ik u misdaan? Dat is die man die altijd op het podium roept: je moet vrij zijn! Je moet doen waar je zin in hebt! (..) Die grote waffel. (..) Miljoenen op de bank en maar schreeuwen. Hou toch op, Youp van 't Hek."

Ook VARA-voorzitter Vera Keur heeft het verbruid bij Spijkerman. De presentator kreeg geen enkel blijk van medeleven toen hij in het ziekenhuis lag met een klaplong, en ook van oprechte belangstelling voor zijn werkzaamheden was nauwelijks sprake. "De VARA heeft echt geprobeerd mij te beuken, mij te slaan", stelt Spijkerman, die zegt overwogen te hebben om te stoppen met televisie. Geld zou nooit zijn drijfveer zijn geweest. "Als ik dat hakblok met twee hamers achter in mijn auto laad, kan ik een godsvermogen verdienen. Ik heb het niet gedaan."