KPN wil 'Laagste kosten garantie' niet

Krijg je niet de laagste maandelijkse kosten, dan krijg je je geld dubbel terug. Een bewering waarmee Pretium Telecom inmiddels de op twee na grootste aanbieder van vaste telefonie in Nederland is geworden. Maar die laagste kostengarantie is KPN in het verkeerde keelgat geschoten. De rechter in Haarlem steunt het telecombedrijf daarin.

Pretium Telecom moet van de rechter stoppen zijn klanten de laagste kostengarantie aan te bieden. KPN begon een rechtszaak tegen zijn concurrent, omdat sommige reclame-uitingen in de ogen van het bedrijf niet door de beugel kunnen. Volgens de rechter kan Pretium de belofte inderdaad niet waarmaken. Het bedrijf moet daarom brieven en andere reclame-uitingen over deze laagste-kostengarantie rectificeren.

Pretium moet ook tariefvergelijkingen met KPN van zijn website halen als de informatie over de concurrent onvolledig is. Maar de rechter is niet helemaal gewillig aan KPN. Volgens de rechter heeft het bedrijf in enkele gevallen de consument onvolledig geïnformeerd over bijzondere abonnementstarieven.

Het is niet de eerste keer dat KPN concurrenten in een rechtszaak treft. Eerder moest Tele2 ook al tariefvergelijkingen met KPN rechtzetten. Maar ook andersom moest dat al een keer.