Cohen: nieuwe aanpak hangjongeren

Crusty2004 en LiefHeersendBeest hadden ons via de nieuws-submit te melden:

binnenlands nieuwsBurgemeester Cohen van Amsterdam heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Egidiusstraat in Bos en Lommer. Vorige week trok een bewoonster aan de bel, nadat haar ramen door jongeren waren bekogeld met eieren. Cohen, die eerder deze week door het Amerikaanse blad Times werd geroemd voor zijn optreden in de hoofdstad, kondigde nieuwe maatregelen aan tegen de overlast van hangjongeren.

Volgens een woordvoerster van Cohen is het bekend om welke jongeren het gaat. Om de overlast in te perken, heeft het stadsdeel inmiddels de bankjes bij het jongerencentrum waar jongeren zich vaak ophouden weggehaald. Ook kan vanaf nu een hele groep worden aangepakt als iemand zich misdraagt. Leden van deze harde kern krijgen binnenkort een brief thuis waarin de nieuwe aanpak staat aangekondigd. Als dit niet helpt, overweegt de burgemeester een straatverbod of alcoholverbod.

Ook Tweede-Kamerlid Wilders heeft zich het lot van de buurtbewoners aangetrokken. Hij had dinsdag een gesprek met het getroffen echtpaar en heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Hij had bovendien forse kritiek op het volgens hem nalatige optreden van Cohen.