Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 39)

Icon Sport - VoetbalDit weekend werden voorlopig de laatste wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie gespeeld. Volgende week worden namelijk de WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld.

Feyenoord is de klap van de nederlaag in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Rapid Boekarest nog niet te boven. De Rotterdammers moesten voor het eerst dit seizoen een nederlaag slikken in de Eredivisie. FC Utrecht was in eigen huis met 3-1 te sterk. Grote man aan de kant van de thuisclub was Robin Nelisse, hij scoorde alle doelpunten tegen zijn oude club.

AZ mag zich door de nederlaag van Feyenoord weer koploper noemen. De Alkmaarse club won in een spannende wedstrijd van NEC: 3-2. Een goede week dus voor AZ want donderdag werd tevens de tweede ronde van de UEFA Cup bereikt. PSV profiteerde ook van de nederlaag van Feyenoord, het versloeg SC Heerenveen met 2-3. Arouna Koné zorgde voor de gehele Eindhovense productie.

Een gehavend Ajax, de Amsterdammers misten maar liefst tien spelers, won nipt van Sparta. Op Het Kasteel werkte Nigel de Jong persoonlijk de 1-0 van Polak weg: 1-2. Met RKC Waalwijk gaat het na een goede start wat minder. Gisteravond verloor de Brabantse club voor de tweede maal op rij. ADO Den Haag was in het Zuiderpark met 2-1 te sterk.

De Derby van het Oosten, de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente werd ruim gewonnen door de bezoekers. FC Twente nam in de tweede helft afstand van Heracles: 0-4. Roda JC weet na dit weekend ook weer wat winnen is. Na vijf nederlagen op rij wonnen de Limburgers met 3-2 van Vitesse.

Uitslagen:

Vrijdag 30 september:
RBC Roosendaal - NAC Breda 1-2

Zaterdag 01 oktober:
ADO Den Haag - RKC Waalwijk 2-1
Roda JC - Vitesse 3-2

Zondag 02 oktober:
FC Utrecht - Feyenoord 3-1
Sparta Rotterdam - Ajax 1-2
AZ - NEC 3-2
FC Groningen - Willem II 2-0
Heracles Almelo - FC Twente 0-4
SC Heerenveen - PSV Eindhoven 2-3

De stand na de zevende speelronde vind je hier.

-
Meer voetbalnieuws lees je op FOK!voetbalmanager!