Man duwt vrouw en kind van flat

MiVo, XeriuM, Beuzebelder en Florint hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Leidschendam heeft een 30-jarige man vanmiddag een vrouw en haar zoontje van het balkon van hun appartement op de vijfde etage gegooid. Na zijn daad sprong hij zelf ook van het balkon. De vrouw en een jongetje zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, waar het jongetje later is overleden. De man overleed ter plekke.

Volgens een politiewoordvoerder is de man een vriend van de vrouw en niet de vader van de jongen. Zeer waarschijnlijk gaat het om een uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoeker met psychische problemen. Het gezin is vlak voor de gebeurtenissen bij vrienden in de flat op bezoek geweest. Zij verlieten om kwart voor vijf de woning, waarna het drama zich voltrok. Waarom de man tot zijn daad gekomen is, is nog onbekend. Ook omwonenden hebben geen flauw benul waarom hij zichzelf en zijn gezin naar beneden heeft gegooid. Door de politie is de omgeving afgezet en een onderzoek ingesteld.

Update 22.07 uur
De 35-jarige vrouw is net als haar 8-jarige zoon in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Drie mannen die in de woning waren zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. "Het zijn getuigen en daar praten we mee. We hebben nog geen zicht op wat er is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder. De drie doden zijn afkomstig uit Hellevoetsluis.

Foto: J. Verheuvel
Foto: J. Verheuvel