Bon Jovi verzorgt als eerste optreden in nieuwe Wembley

De rockband Bon Jovi zal, zoals het er nu naar uitziet, als eerste band sinds de grootscheepse zesjarige verbouwing, een concert geven in het bekende engelse Wembley-stadion. De band is de eerste die zichzelf heeft aangekondigd.

Op 11 juni zullen de rockers zich laten zien op het waarschijnlijk nog ongebruikte podium. In mei wordt de eerste voetbalwedstrijd er al gespeeld: de finale van de FA Cup. In diezelfde maand is de band van Jon Bon Jovi in het Nijmeegse Goffertpark te bewonderen voor de promotie van hun nieuwste CD 'Have a nice day', dat in september uitkwam en in Nederland de nummer 1 in de Album Top 100 bereikt.

Het Wembley-stadion heeft al vele malen voor spraakmakende concerten gezorgd. Zo traden onder anderen de muzieklegenden Queen, Micheal Jackson, The Rolling Stones er op, en vond het fenomenale Live Aid concert er in 1985 plaats. Bovendien was dit stadion de plek waar in 1992 afscheid genomen van Freddie Mercury. The Rolling Stones hebben plannen gemaakt om ook in juni 2006, indien mogelijk nog voor Bon Jovi, een optreden te verzorgen in het Wembley, maar daarover zijn nog geen directe plannen gemaakt.