Britse dierenactivisten vast voor stelen lijk

kevinvdsteen en PIM4EVER hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Groot-Brittannië zijn in de regio Staffordshire vijf dierenactivisten (3 mannen en 2 vrouwen) aangehouden wegens betrokkenheid bij het stelen van een lijk uit het graf van een kerkhof, zo meldt de BBC vandaag. Ze probeerden de familie van de overledene, die een caviaboerderij beheren, zo af te persen.

Het stoffelijk overschot is van de 82-jarige mevrouw Gladys Hammond, die acht jaar geleden overleed. De stoffelijke resten werden vorig jaar ontvreemd. Haar zoon David Hall beheert de boerderij, waar cavia's worden gefokt voor de dierenproefbranche. De familie is de afgelopen zes jaar continu het doelwit geweest van een gewelddadige campagne van dierenactivisten van het Animal Liberation Front.

De dierenactivisten richtten vernielingen aan op de boerderij en intimideerden de bewoners en werknemers. Ze vielen echter ook alle bedrijven waar de familie Hall zaken mee deed lastig. Zelfs de plaatselijke kroeg, de benzinepomphouder en de huishoudelijke hulp kregen te maken met de gewelddadige benadering van de activisten.

Deze zomer besloot de familie Hall dat ze het bedrijf gaan sluiten om een einde te maken aan de pesterijen en aanvallen. Het stoffelijk overschot van hun (groot)moeder is nog niet teruggevonden.

De drie aangehouden mannen, 35, 36 en 38 jaar oud, worden verdacht van het stelen van het lijk. Een vrouw (38) wordt verdacht van medeplichtigheid aan afpersing en de ander (23) van het tegenwerken van de politie.