VWA: Alleen drankverkoop boven de 21

eddz, bastiaanuhl en Trebweb hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AndrÚ Kleinmeulman, de kersverse inspecteur-generaal van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA), vindt dat de leeftijdsgrens voor verkoop van alcoholhoudende drank naar 21 jaar moet worden verhoogd. In dagblad Trouw bepleit Kleinmeulman deze grens vandaag. Ook zegt hij dat ouders veel meer toezicht moeten houden op de alcoholconsumptie van hun minderjarige kinderen en dat er beter lokaal overheidstoezicht moeten komen op jeugd en drankgebruik.

Nu is de grens voor alcoholverkoop 16 jaar. Volgens Kleinmeulman blijkt uit onderzoek dat drankverkoop aan jongeren onder de 16 daalt. Aan de andere kant blijken jongeren tussen de 12 en 16 jaar wÚl steeds meer te drinken in de privÚ-sfeer.

De VWA-inspecteur-generaal is tevens van plan om het drankgebruik in keten en schuren op het platteland aan te gaan pakken. ''Wij van de VWA treden tot nu toe niet op tegen de drankfeesten in schuren. De inspectie beperkt zich om juridische redenen tot openbare gelegenheden. Maar we zoeken naar mogelijkheden om dat te veranderen. Dat gaat waarschijnlijk wel lukken'', aldus Kleinmeulman.