Doodskist bij grofvuil gedumpt

LiefHeersendBeest had ons via de nieuws-submit te melden:

Tussen het grofvuil voor een woning in Bilderdijkstraat in Dordrecht stond gisterenochtend een open lijkkist. Buurtbewoners reageerden lichtelijk geschrokken op dit macabere vuilnis. Sommigen vonden het zeer aanstootgevend, mede omdat er herinneringen naar boven kwamen van het overlijden van dierbaren.

In de woning woonde tot voor kort een Somalische vrouw. Haar man was enige tijd geleden overleden, en zou toendertijd opgebaard hebben gelegen in de kist. Volgens Somalische traditie is het gebruikelijk om zonder kist begraven te worden. Het is in Nederland ook niet verplicht om met kist ter aarde te worden besteld. Om die reden zou de lijkkist van de overledene in de woning zijn achtergebleven.


Nadat de milieupolitie een kijkje had genomen bij de kist werd die na twee uur met de rest van het grofvuil in de kraakwagen gegooid. Buurtbewoonster Tonnie Smits: ''Hoe die mensen hun doden begraven moeten ze zelf weten. Maar zo ga je toch niet met een doodskist om. Het duurde wel lang voor de milieupolitie kwam: ik was al bang dat kinderen met de kist zouden gaan spelen.''