Formule 1: Uitslag GP van BraziliŽ

Met zijn derde plaats in de Grand Prix van BraziliŽ is Fernando Alonso de nieuwe wereldkampioen Formule 1. Juan Pablo Montoya won de race, Kimi RšikkŲnen maakte er een dubbelslag voor McLaren van.

De race begon spectaculair. David Coulthard had een goede start en probeerde zich tussen de wagens van Antonio Pizzonia en Mark Webber te wurmen. De drie wagens raakten elkaar en Pizzonia en Coulthard konden ter plekke uitstappen. Webber reed door naar de pits, waar zijn wagen nog even in brand vloog, maar na een langdurige pitstop kon hij de race toch uitrijden.

Na een korte safety car-periode wist Montoya al snel leider Alonso te verschalken. Na de eerste serie pitstops werd Alonso ook nog ingehaald door RšikkŲnen. Giancarlo Fisichella, die op de derde plaats was gestart, viel al snel terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.

Tiago Monteiro zag zijn opmerkelijke reeks finishes eindigen met een falende auto. De Portugees was op weg naar zijn zeventiende finish op rij, wat een evenaring van Schumacher's record zou betekenen, maar zijn Jordan gaf kort voor de finish de geest. Ook Robert Doornbos haalde de finish niet, hij werd gestopt door een defecte versnellingsbak.

Door zijn derde plaats kan Alonso nu niet meer ingehaald worden in het puntenklassement. Hij is met zijn vierentwintig jaar niet alleen de jongste kampioen ooit, maar ook de eerste Spanjaard die de wereldtitel binnensleept en tevens de eerste nieuwe kampioen sinds Schumacher in 2000 zijn reeks titels begon.

Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok!