14-jarige Tess door naar Junior Eurovisie Songfestival

De 14-jarige Tess Gaerthe, woonachtig in het Belgische Putte, zal op 26 november namens Nederland op het podium staan bij het Junior Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvindt in het Belgische Hasselt. Gisteren won zij de nationale finale met het maximale aantal punten van 36. Hiermee eindigde ze ver voor de nummer twee, Cleo, die 26 punten kreeg toebedeeld.

Tess zong het zelfgeschreven en door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde nummer 'Stupid', dat gaat over de vraag hoe je erachter komt of je iemand leuk vindt.

Het Junior Eurovisie Songfestival vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Kinderen tot en met 15 jaar hebben hiervoor zelf hun liedjes geschreven. De beste inzendingen werden door professionele muzikanten een beetje bijgespijkerd, waarna de schrijvers hun nummer mochten vertolken in een landelijke finale. De winnaar daarvan, Tess, zal strijden voor de eerste plaats op het Junior Eurovisie Songfestival.

In 2003 deed Roel mee met het nummer 'Mijn ogen zeggen alles', waarmee hij bij de Europese finale op de elfde plaats eindigde. Vorig jaar vertegenwoordigden Klaartje en Nicky ons land door het nummer 'Hij is een kei' te zingen. Ook zij werden elfde. Of Tess het beter zal doen, zal in november blijken.

Winnares van het nationale Junior Eurovisie Songfestival
Tess Gaerthe