SGP: 'Drietal mag niet officieel samenleven'

Testdummie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Tweede-Kamerfractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) wil dat justitie-minister Donner een omstreden samenlevings-contract van een Roosendaals echtpaar met een gezamenlijke vriendin ontbindt. Victor en Bianca de Bruijn togen gisteren met vriendin Mirjam in huwelijkskleding naar een notariskantoor om zich officieel te laten registreren als samenlevend trio.

"Voor ons voelt het als een huwelijk", verklaarde 'bruidegom' Victor gisteren tegenover een cameraploeg. Het gelukkige drietal vertrekt vandaag op 'huwelijksreis'. "Gewoon met de caravan in Nederland. Een week lang. Maar in de wetenschap dat we nu echt bij elkaar horen", stelt Bianca. Het is parlementariŰr Kees van der Staay (SGP) allemaal een doorn in het oog. De politicus vindt het contract van het drietal een vorm van polygamie.

Van der Staay wil dat minister Donner stappen zet om het contract te laten ontbinden, omdat polygamie bij wet verboden is. Daarnaast moet de bewindsman het onmogelijk maken dat drie of meer personen in de toekomst nog een samenlevingscontract kunnen afsluiten.

Drietal moet omstreden samenlevingscontract ontbinden
Het gelukkige bruidstrio Mirjam, Victor en Bianca