Magere opkomst protest regeringsbeleid

IcoonDe organisatoren hadden gerekend op 10.000 betogers maar het zijn er maar zo'n 1.000, die vandaag in Den Haag demonstreren tegen het kabinet Balkenende. Het protest is georganiseerd door Keer het Tij. De bedoeling is om een menselijke keten te vormen rond de Hofvijver en het torentje van de premier.

De demonstranten wilden ook op het Binnenhof een keten vromen, maar dat is door de politie afgesloten. Bij de protestdemonstratie hebben zich onder meer PvdA, GroenLinks, SP, Greenpeace, FNV-bonden en organisaties van boeren, vluchtelingen, bijstandsgerechtigden en studenten aangesloten. Tijdens de protestactie zullen onder meer Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Diederik Samsom (PvdA) spreken. Def Rhymz verzorgt er een optreden.

De actievoerders vinden dat het kabinetsbeleid de kloof tussen arm en rijk en tussen autochtoon en allochtoon vergroot. Demonstranten dragen spandoeken met zich mee met leuzen als 'Zalm en Bot in de Hofvijver' en 'Terreur volgt op armoede'. Ook richten veel demonstranten zich tegen minister Rita Verdonk. Woordvoerder Rene Danen van Keer het Tij zei in reactie op de magere opkomst dat het om een symbolische actie gaat en dat een grote opkomst niet het belangrijkste is.