Orkaan Rita afgezwakt aan land

Sterke_Yerke had ons via de nieuws-submit te melden:

New Orleans heeft last van RitaDe orkaan Rita heeft de Amerikaanse zuidkust bereikt en drijft nu de staten Texas en Louisiana binnen. Dat is eerder dan was verwacht. De orkaan bereikte afgelopen week even de hoogste categorie 5 in sterkte, maar is nu nog een categorie 3. Er worden windsnelheden van 200 kilometer per uur gemeten.

Het door de orkaan Katrina getroffen New Orleans heeft ook last van Rita (zie foto). Sinds gisteren regent het er erg hard, waardoor een deel van de stad opnieuw blank staat.

De Nederlandse zoekmachines Zoeken.nl en Vinden.nl hebben last van de storm. Beide sites worden gehost bij Rackspace Managed Hosting in San Antonio Texas, het gebied waar de orkaan zal passeren. Het bedrijf heeft een noodplan klaarliggen mocht er zich een ramp voordoen. De activiteiten worden dan tijdig overgezet naar de zusterlocatie in Groot-Brittannië. De verschillende datacentra staan allen landinwaarts wat de kans op schade verkleint. Ook servers van andere klanten, zoals Bluetooth en Motorola, lopen gevaar om schade op te lopen.