Fiscus laat hebberige vrouw gijzelen

-calimero-, Slapend_Nederland en bastiaanuhl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse Carol-Ann de Leeuw zit al ruim twee maanden vast in een gevangenis in Groningen omdat ze weigert een half miljoen euro terug te geven aan de belasting. De Belastingdienst heeft haar daarom door de rechter laten gijzelen. Dat gebeurde toen De Leeuw ook tegenover de rechtbank weigerde te zeggen waar het geld is gebleven.

De vrouw vulde twee jaar geleden haar belastingaangifte fout in. De fiscus die dat niet goed controleerde, stortte daarop maar liefst 479.878 euro op haar rekening. Ondanks herhaalde verzoeken om het geld terug te storten, liet De Leeuw het op haar rekening staan. Toen de Belastingdienst daar vervolgens beslag op legde, bleek de rekening leeg. Samen met haar vriend Ashwin had zij het vermogen in contanten opgenomen. Waar het is gebleven wilde ze niet zeggen.

De schoolgaande dochter van de vrouw verblijft nu noodgedwongen bij opa en oma. De Leeuw eiste gisteren in een kort geding dat de gijzeling wordt opgeheven. Volgens haar advocaat is het hoog tijd dat zij herenigd wordt met haar kind. De rechter doet over 10 dagen uitspraak.