Sperzieboon favoriet bij kinderen

De sperzieboon is de favoriete groente die kinderrijke gezinnen als maaltijd serveren. Spinazie staat op plaats twee. Dat blijkt volgens MarketResponse, een bureau dat in opdracht van Knorr onderzoek verrichtte naar de groenteconsumptie in Nederland.

Met de populariteit van het groenvoer is het niet best gesteld, zo zeggen de onderzoekers: bij 63% van de gezinnen met kinderen levert het eten van groenten steevast problemen aan tafel op. Veel gezinsleden uit deze categorie krijgen veel te weinig groente binnen; vaak minder dan 100 gram per dag, terwijl kinderen al gauw 200 gram nodig hebben en een volwassene tot 300 gram.

Ook al gruwen kinderen van bepaalde groenten, veel ouders proberen het hun kinderen toch zoveel mogelijk te laten eten. Zo'n 80% van de ouders schotelt hun kroost de 'vieze' groenten de volgende keer gewoon weer voor. Spruitjes zijn overigens de groente die kinderrijke gezinnen het meeste mijden. Slechts in 20% van de gevallen wordt die groente gewaardeerd. Sperziebonen en spinazie scoren respectievelijk 64 en 56%.