'Gebonden dating' populair bij 40+ mannen

Icoon opmerkelijk nieuws'Gebonden dating' is populair bij alleenstaande mannen van boven de veertig. Dat meldt althans het online magazine Singlessite.nl op basis van eigen onderzoek. Voor de meer pervers ingestelde lezer; 'gebonden dating' heeft weinig te maken met zweepjes en touwtjes, maar is het uitgaan met een getrouwde vrouw.

Daten met getrouwde vrouwen is spannend, opwindend en prettig, vinden de respondenten over het algemeen. Met name de single 40-plusser heeft geen enkele moeite met zijn rol als 'liefje voor erbij'. Seks zonder verplichtingen, spanning en geen relatiegezeur worden als de voordelen van gebonden dating gezien. Van de ondervraagden zegt 65 procent wel eens een dergelijke date te hebben gehad.

'Onbedoeld verliefd' worden, de date niet altijd kunnen zien wanneer daar behoefte aan is en een schuldgevoel richting de partner worden ervaren als belangrijkste nadelen. Zo'n 80 procent denkt echter dat deze vorm van dating de toekomst heeft. Ruim 20 procent noemt het een prima ontwikkeling die uit de stiekeme hoek moet komen, en 1 procent stelt dat het 'fenomeen' verboden moet worden.