Voetbal: Uitslag PSV - Schalke 04

PSV heeft zijn eerste poulewedstrijd in de Champions league winnend afgesloten. Thuis tegen het Duitse Schalke 04 werd met 1-0 gewonnen dankzij een kopgoal van Jan Vennegoor of Hesselink.

PSV wacht dit seizoen een zware klus om het succes van vorig jaar in de Champions League te evenaren. Vorig jaar bereikten de Eindhovenaren de halve finale, waar het op uitdoelpunten werd uitgeschakeld door AC Milan. PSV verloor een aantal belangrijke spelers als Van Bommel, Bouma en Park, maar kreeg ook een aantal nieuwe spelers terug als Reiziger en Simons.

PSV moest het in de confrontatie tegen de Duitse nummer twee van vorig seizoen stellen zonder Alex (geblesseerd), Arouna Konť en Michael Ball. De twee laatstgenoemden zijn niet speelgerechtigd voor PSV in de Champions League. Hierdoor moest trainer Guus Hiddink zijn elftal op een aantal posities wijzigen. Eric Addo verving Alex in de verdediging.

In de beginfase was Vennegoor of Hesselink dicht bij de openingstreffer. De spits schoot op de paal, maar werd teruggefloten voor een overtreding. Veel kansen werden er in het begin door beide ploegen niet gecreŽerd. Toch had de Eindhovense club een licht overwicht. Schalke viel vooral op door enkele harde overtredingen, waardoor PSV niet echt kans kreeg om tempo te maken. Na ongeveer twintig minuten creŽerde Afellay met een mooie pass een kans voor Beasley. De Amerikaan schoot echter te zacht in, waardoor doelman Rost makkelijk kon redden.

Na iets meer dan een half uur spelen, kwam PSV op een verdiende 1-0 voorsprong. Een corner van FarfŠn werd door Vennegoor of Hesselink knap ingekopt. Het was alweer de achtste treffer van Lange Jan in Europa. Na de voorsprong zette PSV veel druk op de Duitse verdediging. Een vrije trap van Beasley werd net voor rust over getikt door doelman Rost. PSV ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Opnieuw konden beide teams echter de bal niet lang in bezit houden, goede aanvallen waren dan ook schaars. Schalke ging naarmate de tweede helft vorderde iets meer vooruit voetballen en drukte PSV naar achteren. Tot echt uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker kwam het echter niet. Toch bleef de angst op de 1-1 groot. PSV kwam er helemaal niet meer uit en werd door Schalke vastgezet op de eigen helft. Voor PSV was het loeren op de counter. Enkele keren kwam de thuisclub eruit, maar miste net de scherpte om de score uit te breiden.

Na een uur spelen verminderde de aanvalsdrang van Schalke. De Duitsers hadden wel meer balbezit, maar echte kansen werden er niet afgedwongen. Voor PSV was het hopen dat de 1-0 stand hield, want het gevaar bleef in de lucht hangen. In de slotfase had Afellay de 2-0 op zijn schoen, maar hij wist een mooie pass van Lucius niet af te ronden. PSV hield zich in het verdere verloop staande en boekte een zeer knappe overwinning op Schalke.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de Voetbalmanager van FOK!