Geerts doet aangifte tegen schietende agent

Tattooshopeigenaar Jannes Geerts (40) uit Nieuw-Buinen doet aangifte tegen de agent die hem dit weekend neerschoot tijdens een brand in bandenopslag Petersen. Zijn advocaat, Hans Klopstra, zegt dat er sprake is van poging tot moord danwel poging tot doodslag.

Klopstra: ''Het is onbegrijpelijk dat een agent van twee tot drie meter afstand zijn dienstwapen op Geerts heeft leeggeschoten. Ik heb de televisiebeelden gezien en ik heb veel getuigen gesproken. Die hebben een redelijk eensluidend verhaal. Geerts was zaterdagavond tijdens de brand bij de bandenopslag bij zijn woning boos, hij was temperamentvol. Maar hij had geen vuurwapen bij zich''.

Het gaat de raadsman te ver om te zeggen dat de politieman heeft geblunderd: ''Deze agent heeft zich bedreigd gevoeld, maar het is de vraag of dat gevoel terecht was. Deze politieman heeft in ieder geval heel veel uit te leggen.''

De politie verklaarde na de schietpartij dat Geerts was neergeschoten wegens agressief gedrag. De Rijksrecherche is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident.

Geerts ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Zondag werd hij nog buiten bewustzijn gehouden omdat hij telkens als hij bijkwam in woede ontstak en hevige pijn leed. Daarbij probeerde hij de slangen van zijn drains en infuus los te trekken. ''Die woedeaanvallen zijn over. Zijn toestand wordt steeds stabieler,'' zo laat zijn zwager in het Dagblad van het Noorden weten. Hij krijgt nog steeds morfine toegediend om de pijn te bestrijden en waar nog bloed uit zijn wonden komt, zijn drains aangebracht.

De betrokken agent zou volgens het Dagblad van het Noorden weer gewoon aan het werk zijn gegaan. Verder meldt de krant dat bandenopslag Petersen wordt opgeheven.


Jannes Geerts