Vliegtuig gekaapt in Colombia

In Colombia hebben twee mannen een tweemotorig vliegtuig met twintig passagiers en vijf bemanningsleden aan boord gekaapt. Het toestel is nu geland op een militaire luchthaven in de hoofdstad Bogota. Tot nu toe zijn tien mensen vrijgelaten.

De rest van de gegijzelden zit echter nog vast. Op verzoek van de kapers, een gehandicapte vader die in een rolstoel zit en zijn zoon, is er een priester aan boord gekomen. Verder vragen ze om een gesprek met een vertegenwoordiger van een mensenrechtenorganisatie. De twee zouden ex-leden van een paramilitaire militie zijn. Aan boord van het vliegtuig van de maatschappij Aires is onder meer een lid van het Colombiaanse parlement.

In Colombia woedt al tientallen jaren een burgeroorlog tussen linkse rebellen, rechtse paramilitairen en het regeringsleger. De burgeroorlog in het Zuid-Amerikaanse land zorgt voor een hoop dodelijke slachtoffers, onder wie vele kinderen

Update 23:59
Alle gegijzelden zijn inmiddels vrijgelaten. De gijzelnemers zouden nog wel aan boord van het toestel zijn.

Update 01:35
De twee gijzelnemers hebben zich overgegeven, zo melden Colombiaanse media. De gehandicapte man wilde met zijn daad aandacht trekken voor het feit dat hij in 1991 als gevolg van een politiekogel in een rolstoel terechtkwam. Hij eiste financiële tegemoetkoming van de staat.