Verspreiding naaktfoto's meisje voorkomen

Icoon misdaad nieuws De politie in Oosterhout (NB) heeft kunnen voorkomen dat er naaktfoto's van een pas 13-jarig meisje verder over het internet zijn verspreid. Haar 15-jarige ex-vriend stuurde uit wraak de foto's rond naar twaalf leeftijdsgenootjes. Het jochie heeft inmiddels bekend de afbeeldingen te hebben verstuurd.

Tijdens chatsessies via MSN had het meisje naakt geposeerd voor de webcam. Haar vriendje had deze beelden als foto's opgeslagen. Deze deed hij in de circulatie nadat de verkering uit was. De politie wist alle personen naar wie de foto's waren verzonden te achterhalen en contacteerde de ouders. Zo is voorkomen dat de foto's op het internet beland zijn.

Strikt juridisch gezien gaat het om bezit van kinderporno, wat strafbaar is. Uiteraard zijn de ontvangers van de e-mails niet vervolgd, omdat zij de beelden ongevraagd toegestuurd hadden gekregen. Het ex-vriendje is afgelopen zaterdag 10 september verhoord, waarbij hij een bekentenis aflegde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.