Man krijgt 9 jaar cel voor moord op baby

ShiftyX had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn Den Haag is een 22-jarige man uit de hofstad in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel wegens het doden van zijn pasgeboren baby. Xhalid A. werd in december nog tot zeven jaar cel veroordeeld. Samen met zijn vriendin Doenja K. had hij de dode baby in een plastic tas in het water van de Bierkade in Den Haag gegooid.

Volgens A. raakte hij en zijn vriendin in paniek toen het kindje levend op 1 oktober 2003 geboren werd. Ze dachten dat het in de buik al was overleden. Het tweetal werd opgepakt nadat de moeder van de 18-jarige vrouw naar de politie was gestapt toen bleek dat haar dochter niet meer zwanger was, maar ook geen baby had. Het kinderlijkje werd pas een half jaar later gevonden, door een man die de grachten in de stad schoonmaakt.

"Verdachte en zijn vriendin hebben hun pasgeboren kind op gruwelijke wijze van het leven beroofd", zo schreef het rechtshof in het vonnis. Het gerechtshof rekent het A. zwaar aan dat hij zich het recht heeft toegeëigend het kind van het leven te beroven. De 18-jarige K. werd voor de moord op haar kind in december veroordeeld tot drie jaar cel en tbs. Zij ging niet in hoger beroep.