Bush: Getroffen kust wordt levendiger dan ooit

George BushDe door de orkaan Katrina getroffen kuststreek van de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi wordt levendiger dan ooit. Dat heeft president George Bush vandaag beloofd in zijn wekelijkse radiopraatje. De leider van de Verenigde Staten heeft wetgeving ondertekend waarmee 52 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor hulp en wederopbouw.

"We zullen de nagedachtenis eren van diegenen die we hebben verloren, we zullen de slachtoffers van Katrina steunen, en we zullen de kust aan de Golf levendiger maken dan ooit", sprak Bush tijdens zijn toespraak. Hij riep daarbij de inwoners van zijn land op een steentje bij te dragen. "Onze grootste hulpmiddel in deze tijden is het meelevende karakter van het Amerikaanse volk omdat zelfs de meest vernietigende storm het hart en de ziel van onze natie niet kan verzwakken. Amerika zal sterker deze beproefing te boven komen."

Ondertussen krijgt de Republikeinse regering steeds zwaardere kritiek te verduren over het optreden in de nasleep van de orkaan. De populariteit van Bush zakte deze week naar het laagste punt sinds zijn aantreden in 2001, zo bleek uit een wekelijkse poll. Slechts 39 procent van de Amerikanen vindt dat hun president het goed doet.