Vrouw geeft kat kookwasje

BOOR_TBL had ons via de nieuws-submit te melden:

kookwasEen Engelse vrouw stond deze week terecht omdat ze haar huiskat heeft gedood door het beest in de wasmachine te stoppen en een kookwasje te geven. Het duurde vijf tot tien minuten voordat kat Fluffy overleed, terwijl hij z'n klauwen brak in de roterende trommel, in een wanhopige poging te ontsnappen.

De vrouw in kwestie, Holly Thacker (34), dumpte de dode kat daarna in de vuilcontainer en vertelde haar ex-man en twee dochters van 5 en 15 wat ze had gedaan. Haar man dacht aanvankelijk dat het een grap was, totdat ze de kat liet zien in de vuilnisbak.

Haar ex-man: ''De kat was dood en drijfnat. Ze zei dat het een kookwas was. Ik vertelde haar dat het afschuwelijk en gruwelijk was, en ik ging naar huis.'' De vrouw verdedigde haar daad door te stellen dat ze Fluffy en twee kittens in huis had genomen, nadat een buurman ze wilde doden. Maar Fluffy werd ''vreemd en een beetje gemeen'' door haar te krabben.

Een dierenarts vertelde dat de angst van de kat duidelijk was door de gebroken klauwen op de pootjes. ''De desoriëntatie door de rotatie en het water moet langzaam en verschrikkelijk zijn geweest, de rode kleur van de kat z'n huid gaf aan dat het water warm was.''

De rechter oordeelde Thacker schuldig aan mishandeling. ''We beschouwen dit geweld zo serieus dat je mogelijk naar de gevangenis gaat.'' De rechtszaak wordt voortgezet op 18 oktober.