Weinig foto's bij maagdenfeest Zulu's

Pestventje had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal vindt dit jaar opnieuw een grootschalig maagdenfeest plaats waarbij zo'n tienduizend schaarsgeklede jonge vrouwen voor de koning zullen paraderen. In tegenstelling tot voorgaanse jaren mogen deze keer buitenstaanders echter vrijwel geen foto's maken. Slechts enkele zorgvuldig geselecteerde journalisten hebben hier toestemming voor gekregen.

Koning Goodwill Zwelithini van de autonome regio heeft hiertoe besloten omdat er de laatste jaren veel foto's van het feest op pornosites werden geplaatst. De jonge vrouwen dragen tijdens hun parade slechts een klein lapje om hun middel. Zij leggen tegen de koning een gelofte af dat ze tot hun huwelijk hun maagdelijkheid zullen bewaren.

Het betreft een traditie van ruim tweehonderd jaar oud die destijds werd ingevoerd door Shaka Zulu, de stichter van KwaZulu-Natal. Tijdens de Britse overheersing werd het feest verboden, maar door koning Zwelithini is het weer in ere hersteld. Het feest is behalve traditie tegenwoordig ook een middel in de strijd tegen het HIV-virus.