Zanger Simple Minds ontkent Abba na te apen

Jim Kerr, voorman van de Simple MindsJim Kerr, de zanger van de Schotse popgroep Simple Minds. ontkent een nummer van Abba te hebben geplagieerd. Tijdens een interview werd Kerr gewezen op de grote gelijkenis tussen een gedeelte van het nummer 'Jeweller' van het nieuwe album van de Simple Minds en de oude Abba-hit 'Gimme gimme gimme'.

"Het kan geen plagiaat zijn. Ik heb thuis niets van Abba. Ik weet zeker dat ik dat nummer nog nooit heb gehoord", zo reageerde de 46-jarige zanger. Hij moet vervolgens toch erkennen dat de nummers op elkaar lijken. "Als iemand mij hierop had gewezen tijdens de opnamen van de plaat, hadden we dat middenstuk zeker veranderd", zegt Kerr. De Schot stelt echter nooit naar Abba te luisteren. Volgens hem houden alleen zijn homoseksuele vrienden van de muziek van de Zweedse band.

Het nieuwe album 'Black and white 050505' komt aanstaande maandag uit. De opnames vonden in de afgelopen maanden plaats in de Wisseloord studio's in Hilversum. De Simple Minds zijn voornamelijk bekend van een aantal hits in de jaren tachtig, zoals 'Don't you (forget about me)', 'Alive and kicking' en 'Belfast child'.