Wilders: Verbied mega moskeeŽn

Moskee in ArabiŽKamerlid Geert Wilders wil dat er een landelijk verbod komt op de bouw van megamoskeeŽn in stedelijke gebieden. ''Dergelijke moskeeŽn van absurd grote omvang roepen veel weerstand op en zullen de relatie tussen allochtonen en autochtonen niet echt bevorderen'', aldus Wilders vandaag.

Aanleiding tot het voorgestelde verbod is de aanvraag van een vergunning om in Leiden een islamitisch gebedshuis van 5.700 vierkante meter te bouwen. Een vergunning voor deze Al-Hijra-moskee is overigens nog niet verleend.

Wilders wilde eigenlijk dat minister Rita Verdonk mega grote moskeeŽn zou verbieden, maar de bewindsvrouw liet vandaag weten dat zoiets aan de lokale overheid voorbehouden is. Ook zei ze dat het kabinet geen reden ziet deze bevoegdheid via wetgeving elders te leggen.

De ex-VVD'er wil nu een motie indienen en overweegt om een initiatiefwetsvoorstel te maken die het mogelijk maakt de bouw van enorme grote moskeeŽn te verbieden. Wilders benadrukt dat het hem niet gaat om een algemeen verbod op de bouw van moskeeŽn, maar alleen van hele grote.