Hooligans steeds meer actief voor de wedstrijden

TilburgCasual en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voetbalhooligans zoeken steeds vaker voor de wedstrijd of zelfs de avond voor een duel de confrontatie met elkaar op. Dat heeft het Auditteam Voetbalvandalisme het afgelopen voetbalseizoen geconstateerd. Afgelopen seizoen ondernamen verschillende hooligangroepen 17 pogingen om ver voor de wedstrijd met elkaar in gevecht te raken. De politie slaagde er 14 keer in om dat te voorkomen.

Het voetbalgerelateerde geweld is afgelopen seizoen echter niet toegenomen, zo stelt het Auditteam . Verder lijken de recent genomen maatregelen tegen kwetsende spreekkoren effect te hebben. Als een wedstrijd wordt gestaakt, stoppen de hatelijke spreekkoren.

Ajax en Feyenoord
Voetbalclubs Ajax en Feyenoord hebben afgesproken dat bij een eerstvolgende supportersrel tijdens de voetbalklassieker, de fans van de tegenpartij voor 5 jaar niet meer welkom zijn. De harde maatregel is de uitkomst van overleg tussen beide clubs, burgemeester Cohen van Amsterdam, burgemeester Opstelten van Rotterdam en de voetbalbond KNVB.

Aanleiding tot de verregaande maatregel zijn de ernstige rellen die uitbraken rond Feyenoord-Ajax op 17 april.

De supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord én de overkoepelende organisatie SOVS keuren het aangekondigde verbod af. ''Deze maatregel is alles wat het niet moet zijn. De goeden moeten door deze maatregel meer dan ooit onder de kwaden lijden'', aldus het SOVS.