Telegraaf heeft handen vol aan internetters

Icoon Media nieuwsDe internetredactie van De Telegraaf wil de reacties op haar nieuwssite beter monitoren. Dat zegt adjunct-hoofdredacteur Charles de Vroede. Sinds korte tijd kan er via de website van de krant op een gedeelte van de artikelen gereageerd worden. Overigens worden reacties momenteel voor plaatsing al eerst gescreend.

De hoeveelheid werk die dat met zich meebrengt heeft volgens verschillende redactieleden de werkdruk echter fors verhoogd. Daarbij is er continu discussie over wat toelaatbaar is, en wat niet. "De golf is zo groot dat we het redactieplatform niet altijd helemaal schoon kunnen houden", erkent De Vroede, die maatregelen aankondigt. "We gaan iets ondernemen. Tot nu toe kunnen mensen anoniem reageren, daar willen we iets aan doen."

De Telegraaf heeft een internetredactie van ongeveer 25 medewerkers, van wie veel de laatste tijd de handen vol hebben aan het beoordelen van de inkomende 'elektronische brieven'. Reageerders op de site hoefden tot dusver enkel een niet gecontroleerde naam en woonplaats in het reactiescherm in te vullen.