Voetbal: Uitslag Nederland - Duitsland

KNVBDe oefeninterland tussen Nederland en Duitsland in Rotterdam is geŽindigd in 2-2. Nederland kwam op een 2-0 voorsprong dankzij twee doelpunten van Robben, maar de Duitsers kwamen daarna sterk terug tot 2-2.

Nederland begon erg sterk en hield de bal twee minuten in bezit. Na nog geen drie minuten spelen verloor Van Nistelrooy een kopduel in het Duitse strafschopsgebied, maar de bal kwam in de voeten van Arjen Robben. Hij kreeg een vrije schotkans en benutte deze dan ook door de bal hard in de kruising te schieten. Kort daarna was het Van Nistelrooy die een grote kans kreeg, maar hij zag de bal net voorlangs gaan.

Na ruim een kwartier spelen ging Landzaat mee naar voren, maar hij kreeg de bal niet helemaal goed onder controle. De AZ-speler kon nog wel de bal over Kahn schieten, die ver voor zijn doel stond, maar de bal landde op de lat. Dit was eigenlijk al het laatste wapenfeit van de eerste helft, de Duitsers kregen amper kansen, alleen Nederland was nog een keer gevaarlijk via een vrije trap en een kopbal waar Kuyt net niet zijn hoofd goed onder kon krijgen.

Naast het debuut van Tim de Cler was er nog een leuk feit in de 22e minuut. Edwin van der Sar was op dat moment 639 minuten niet gepasseerd en verbeterde daarmee het record van Joop Hiele en Hans van Breukelen, die samen in de jaren '80 638 minuten hun doel leeg hielden. De aanvoerder van Nederland werd bovendien voor de wedstrijd in de Kuip gehuldigd voor het spelen van 100 interlands.

Aan het begin van de tweede helft wisselde bondscoach Van Basten vier spelers: Kromkamp, Van Nistelrooy, Kuyt en De Cler moesten plaats maken voor Makaay, Van Persie, Van der Vaart en Bouma. Na nog geen minuut was het wederom Robben die een doelpunt maakte voor Nederland, deze keer vanaf links, door de benen van WŲrns en via Kahn en de paal in het doel. Niet veel later was er een corner vanaf de rechterkant voor de Duitsers, die binnen werd geschoten door aanvoerder Ballack: 2-1.

Vanaf dat moment werden de Duitsers sterker. Nederland kreeg af en toe nog wel een kans, maar kon deze niet benutten. Nederland wisselde nog ťťn keer: Maduro werd vervangen door Heitinga. Tien minuten voor tijd wrong Asamoah zich langs een paar verdedigers en schoot vanuit een moeilijke hoek de gelijkmaker in het Nederlandse doel. Na de 2-2 waren er geen kansen meer voor beide ploegen.

Nederland-Duitsland 2-2 (1-0)
'3 Robben 1-0
'46 Robben 2-0
'50 Ballack 2-1
'81 Asamoah 2-2

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager