'Mensenpoep maakt Helderse honden ziek'

Volgens hondenbezitter J. Schoon uit Den Helder worden honden in de buurt van Het Nieuwland ziek omdat ze mensenpoep eten. De beesten zouden zich te goed doen aan mensendrollen die in de bosjes liggen.

De mensendrek is volgens Schoon afkomstig van deelnemers aan de wekelijkse kofferbakmarkt. Vanwege het ontbreken van een toilet doen zij hun behoefte in de omliggende bosschages.

Een dierenarts bevestigt dat honden maag- en darmklachten kunnen krijgen door bacteriën in menselijke poep. In zo'n geval krijgen de dieren een kuur voorgeschreven. Volgens Schoon heeft zijn hond al een keer zo'n antibioticakuur gekregen alsmede twee andere honden uit de buurt die zich tegoed hadden gedaan aan mensenkeutels.

De gemeente Den Helder laat weten dat mensen van de koffermarkt helemaal niet hoeven te poepen in de bosjes. Ze kunnen namelijk gebruik maken van het toilet in het nabijgelegen zwembad De Schots. De kofferbakmarktorganisator betwijfelt of er wel zo vaak gescheten wordt in de bosjes door deelnemers van zijn markt. Er staat namelijk een fiets klaar voor wie naar de wc in het zwembad moet. Volgens Schoon is het 'zwembad-w.c verhaal' een lachertje, omdat dat veel te ver weg is.