Dakloze wint abonnement op Quote

SCH had ons via de nieuws-submit te melden:

Een dakloze man uit Zwolle heeft tijdens een spelletje in een Veronica-radioprogramma een halfjaarabonnement op het zakenblad Quote gewonnen. De 28-jarige man gaf zaterdagnacht per sms het juiste antwoord op de vraag wie ooit opmerkte dat voetballer David Beckham zo mooi is dat hij ook een vrouw had kunnen zijn. "Ik had het antwoord, Maradona, toevallig net gelezen in een agenda van FC Zwolle", aldus de man.

"Ik heb nog geen broek aan mijn kont, maar krijg nu het blad met de 500 rijkste Nederlanders", lacht de gelukkige winnaar. In de daklozenopvang in Zwolle is iedereen uitgelaten. Alle junks, alcoholisten, zwervers en hulpverleners willen dakloze Chiel met zijn prijs feliciteren.

"Fantastisch dat uitgerekend Chiel deze prijs heeft gewonnen", aldus beheerder Joop van Ommen. "Hij gebruikt geen drugs, is nooit lazarus en komt hier alleen om te slapen. Hij heeft alleen de belevingswereld van een 12-jarige. Maar dit begrijpt-ie heel goed. Zijn bijnaam is inmiddels Quote."

Het eerste exemplaar van het blad heeft Chiel inmiddels ontvangen, op het adres van de daklozenopvang. "Aardig blad hoor, maar ik heb meer aan de andere prijzen die ik heb gewonnen: een T-shirt en een bon voor nieuwe schoenen." Liever nog was hij uit zijn netelige situatie bevrijd. "Het mooist denkbare kado? Een huis voor mezelf. Dakloos zijn is geen pretje, weet je."

Quote heeft Chiel ook uitgenodigd om in november naar een exclusief feestje met de nouveau riche van Nederland te komen. "Lijkt me wel leuk. Alleen moet ik nog een smoking zien te regelen."