Man gooit brandblusser door voorruit auto vrouw

Xentagon had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Ekeren is een vrouw uit Antwerpen maandagavond slachtoffer geworden van een wel heel opmerkelijk geval van verkeersagressie. Een man was namelijk zo geïrriteerd dat hij besloot op de motorkap van haar auto te gaan springen en uiteindelijk zelfs een brandblusser door de voorruit te gooien. De 25-jarige vrouw raakte lichtgewond.

De vrouw reed rond half tien over een weg toen een auto haar met hoge snelheid voorbij reed. Hierop knipperde ze met haar lichten om de bestuurder aan te sporen langzamer te rijden. De 28-jarige man pikte dit echter niet en stond pardoes op de remmen, waardoor de auto van de vrouw bijna op zijn wagen knalde. De man stapte vervolgens uit, klom op de motorkap van de auto van de vrouw en begon als een gek op en neer te springen. De geschrokken vrouw reed vervolgens achteruit, waardoor de man viel.

Vervolgens reed de vrouw snel weg, maar de man - nu nog bozer - zette de achtervolging in. Niet veel later sneed hij haar af en gooide hij een extincteur door haar voorruit. Met als gevolg dat de vrouw lichtgewond raakte en zeven dagen niet kan werken.

De agressieveling is aangehouden, zijn vrouw - die de hele tijd naast hem in de auto zat - mocht na verhoor naar huis. De man beweert dat het slachtoffer hem had gegrepen en dat hij daardoor op haar motorkap was beland. Hoe zijn brandblusser in haar voertuig was beland, kon hij niet verklaren. Hij zal voor de onderzoeksrechter worden geleid en kan een celstraf van acht dagen tot drie jaar krijgen wegens "vernieling van roerende goederen met geweld".