Eerdmans: 'Bedelen moet verboden worden'

Gizmo112 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bedelen moet opnieuw verboden worden in Nederland, zo zegt Joost Eerdmans, Tweede-Kamerlid voor de LPF, vandaag in een interview met dagblad Trouw. "Daklozen krijgen zo'n 350 euro zakgeld per maand als zij een postadres opgeven bij het Leger des Heils. Dat moet genoeg zijn." Bedelen werd in 2000 uit het Wetboek van Strafrecht gehaald, omdat het geen maatschappelijk probleem meer zou vormen.

Eerdmans, die vorige week nog een website met terreurtips lanceerde, sprak eveneens over zijn toekomst als politicus. Hij zegt niet uit te sluiten zich ooit te zullen aansluiten bij oud-VVD Kamerlid Geert Wilders, die in de Kamer nu in zijn eentje de Groep Wilders vormt. "Maar ik haak af als het een anti-islampartij wordt", aldus Eerdmans.

Samenwerking met Peter R. de Vries, die in april van dit jaar zijn eigen partij PRDV oprichtte, sluit Eerdmans wel uit. "De Vries is veel gematigder over criminaliteit dan ik. Hij zit op het spoor van preventie en ik voel meer voor repressie." Eerdmans meent dat de misdaadjournalist "doodongelukkig" zal worden in de Tweede Kamer. "Daar kun je namelijk geen moord oplossen. Ik vind het prima dat hij meedoet, maar ik schat in dat hij niet van het politieke spel houdt."


Joost Eerdmans
-
Overigens wilde de LPF in december 2002 het verbod op bedelen al herinvoeren.