TROS wil met Talpa een nieuwe familiezender

AlwaysConnected had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsDe TROS wil gesprekken gaan voeren met John de Mol over zijn plannen een tweede familiezender op poten te zetten. Dit heeft TROS-directeur Julius Minnaar afgelopen zaterdag gezegd op BNR Nieuwsradio. Vrijdag maakte De Mol bekend naast Talpa een nieuwe brede familiezender te willen beginnen.

In het BNR Nieuwsradio-programma zei de TROS-directeur het volgende: "Ik denk dat er drie toekomstrichtingen zijn voor de TROS. Een daarvan is praten met De Mol over de nieuwe familiezender". Het feit dat de 'grootste familie van Nederland' commerciŰle plannen heeft, wil volgens Minnaar niet betekenen dat de TROS ook uit de publieke omroep stapt. Ook niet na 2008, wanneer de nieuwe plannen van staatssecretaris Van der Laan voor de publieke omroep ingaan.

Het is niet de eerste keer dat TROS plannen naar buiten brengt over commerciŰle activiteiten; zo had de omroep vorig jaar gesprekken met VTM, een Vlaamse zender, SBS en De Mol om met vier partijen samen een nieuwe commerciŰle tv-zender te beginnen. Op vrijwel hetzelfde moment maakte John de Mol bekend een eigen tv-zender te willen beginnen. Eind vorig jaar gaf de TROS de pogingen op om uit het bestel te treden.