Start Talpa trekt meteen miljoen kijkers

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsMediamagnaat John de Mol is uiterst tevreden over de kijkcijfers van de eerste uitzendavond van Talpa. Met een marktaandeel van 18,2 procent liet de nieuwe zender zelfs alle andere kanalen achter zich. "Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht", zo liet De Mol vandaag via een woordvoerder weten.

Het openingsprogramma waarin presentatoren Linda de Mol en Beau van Erven Dorens een voorproefje gaven van hetgeen de Talpa-kijker kan verwachten in het komende seizoen trok 1.053.000 kijkers. De aansluitende concertregistratie van Marco Borsato boeide 971.000 kijkers. Naar de eerste uitzending van 'De Wedstrijden', de samenvattingen van het eredivisievoetbal, keken vervolgens 1.117.000 personen. Voor het afsluitende programma 'Aruba Beach Footvolley' bleven tenslotte 183.000 mensen wakker.

"Het is begrijpelijk dat er hier een juichstemming heerst", liet de woordvoerder van Talpa in zijn reactie weten. De cijfers tonen volgens hem aan dat de Nederlanders al meteen de weg naar de zender weten te vinden.

Linda de Mol en Beau van Erven Dorens
Linda de Mol en Beau van Erven Dorens tijdens het openingsprogramma