De Mol: Keur is geen kutwijf

John de Mol is niet gelukkig met uitlatingen van Beau van Erven Dorens over VARA-directrice Vera Keur. De 'Jeune Premier' van De Mol laat deze week in Nieuwe Revu weten Keur een 'ongelofelijk gefrustreerd kutwijf' te vinden. In NOVA zei De Mol gisteren van deze woordkeuze te schrikken. ''Ik ken Vera, en je kunt het met haar eens of oneens zijn, maar het is allesbehalve een kutwijf''.

'Kutwijf' KeurVan Erven Dorens schreef voor Nieuwe Revu een dagboek over de voorbereidingen van Talpa. Daarin maakt hij zich boos op de VARA, omdat de omroep geen beeldmateriaal wil afstaan voor het openingsprogramma van Talpa. Beau: ''Bij de VARA vullen ze hun zakken met gemeenschapsgeld, maken daar programma's van en vooral plannen en werkgroepen, maar daar stopt de democratische rechtsgang. Daar is Vera Keur de baas, een kutwijf zoals je er maar weinig tegenkomt.'' Beau vervolgt met: ''kutwijf vind ik een lelijk en onaardig woord, maar Keur is echt een ongelofelijk gefrustreerd kutwijf. Het woord is speciaal voor haar bedacht.''

Op de vraag van de NOVA-verslaggever aan De Mol of dit soms de toon wordt die Beau gaat aanslaan in zijn nieuwsshow NSE op Talpa, antwoordde de tv-baas: ''Dat dacht ik niet, niet in deze extreme vorm''. Gevolgen voor Van Erven Dorens zullen zijn uitlatingen niet hebben. ''Sommige mensen hebben het hart op de tong, zoals Beau, ik heb dat gelukkig niet, maar iedereen heeft recht op zijn mening'', aldus De Mol.