UFO's mijden Brits luchtruim

Ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO's) hebben dit jaar weinig zin om over Groot-Brittannië te vliegen. Er worden er zelfs zo weinig gesignaleerd dat sommige UFO-spotters-groepen overwegen te stoppen, zo meldt de Britse krant The Guardian.

Als voorbeeld noemt de krant de situatie in het graafschap Cumbria. Daar werden in 2003 nog 60 UFO's gezien. In 2004 waren dat er 40, maar dit jaar is er nog géén een gespot. De afdeling Cumbria van de British UFO Hunters weet geen verklaring te geven voor het fenomeen, anders dan dat mensen nu wellicht andere hobby's hebben dan naar de hemel te turen op zoek naar UFO's.

Susan Blackmore, een psycholoog die paranormale activiteiten bestudeert, denkt dat de hype over vliegende schotels en aanverwante zaken een beetje over is. Haar voorspelling is dat het voor een langere tijd zal wegblijven en dan zal terugkomen. Erg rouwig is ze er niet om dat de UFO-hype over is. Meestal is het geloof in buitenaardsleven onschadelijk, maar sommige mensen kunnen zeer bang raken en/of geobsedeerd worden. Het kan ook tot een anti-wetenschapshouding leiden en de overtuiging dat er van alles wordt verzwegen.