Naaktloper wordt met kleren aan begraven

Herrry had ons via de nieuws-submit te melden:

Robert Norton werd in zijn leven maar liefst twintig keer gearresteerd wegens naaktlopen. Dit kon hem er echter niet van weerhouden het keer op keer weer te doen, hij was namelijk van mening dat hij het recht had om naakt rond te lopen. De Amerikaan overleed afgelopen maandag op 82-jarige leeftijd, maar zal, in tegenstelling tot zijn wens, met kleren aan worden begraven.

Norton hield ervan om naakt in zijn tuin rond te lopen en te tuinieren en wilde ook naakt worden begraven. Zijn broers, Jack en Duane, hebben echter besloten om Robert, een Tweede Wereldoorlog-veteraan, in een grijs pak te begraven. "Hij zal niet naakt worden begraven", zo zegt Jack, een dominee, stellig. "Hij was een naturist, en hij koos er gewoon voor om naakt rond te lopen. Hij was een vredelievend mens", aldus Duane.

Desalniettemin waren tal van mensen keer op keer beledigd, vooral de buren zeiden er veel last van te hebben gehad. Brenda Loete, die twaalf jaar naast Nordon woonde, zegt nooit met hem te hebben gesproken. "Ik zorgde er alleen voor dat hij gearresteerd werd", zo zegt ze. "Vaak lieten we hem arresteren in de lente zodat hij voor de zomer opgepakt werd en we ons geen zorgen hoefden te maken tot de volgende lente." Loete zegt dat ze haar dochter jarenlang niet in de tuin heeft kunnen laten spelen vanwege de naakte, oude man in de tuin ernaast.

Norton werd enkele jaren geleden opgenomen in een verzorgingstehuis. Zijn familie zegt te hopen dat er met de begrafenis van morgen eindelijk een einde komt aan de jaren van controverse.