Verkrachter blijkt na 19 jaar onschuldig

Elviria had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaan die in 1986 voor maximaal 26 jaar de cel in draaide wegens verkrachting is maandag na negentien jaar vrijgelaten. Uit een DNA-test bleek dat het sperma van de 46-jarige Thomas Doswell niet overeenkwam met het sperma dat destijds in het slachtoffer werd aangetroffen.

Aanklagers hadden zich verzet tegen de nieuwe test, maar een rechter gaf toestemming. Omdat Doswell nooit heeft willen toegeven dat hij verantwoordelijk was voor de misdaad werd vier keer een verzoek tot vervroegde vrijlating afgewezen. Doswell, een vader van twee kinderen, werd ervan beschuldigd in 1986 een 48-jarige vrouw in een ziekenhuis in Pittsburgh te hebben misbruikt.

Doswell werd volgens eigen zeggen veroordeeld nadat getuigen hem hadden geÔdentificeerd via een foto. Zijn foto was de enige in de reeks waarbij de politie de letter R had gezet. Hiermee werden mannen aangemerkt tegen wie ooit een aanklacht wegens verkrachting (rape) was ingediend. Doswell was eerder door een ex-vriendin beschuldigd, maar was daarvan vrijgesproken.