[update] Kinderen gedood bij gezinsgeweld

In de Groningse plaats Tolbert zijn twee jonge kinderen omgekomen na geweld van de vriend van hun moeder. De moeder vluchtte tijdens het geweld naar de buren en sloeg alarm. De man is aangehouden en raakte daarbij gewond omdat hij verzet pleegde tijdens de arrestatie.

Bij de politie stond de familie bekend als probleemgezin. Men zou enige keren bemiddeld hebben bij ruzies.

Update 0.04 uur
Loco-burgemeester Fellinger van de gemeente Leek, waar Tolbert onder valt, sprak van een 'onvoorstelbaar triest drama'. "Ik ben volledig van slag: dit soort dingen kan gewoon niet in Leek gebeuren", aldus Fellinger. Volgens een politiewoordvoerder had de 46-jarige verdachte de Nederlandse en de Israëlische nationaliteit. De overleden kinderen waren twee en vier jaar oud.

De kinderen en de 33-jarige moeder woonden nog maar kort in de buurt. "Zij was vorige maand met haar kinderen bij hem ingetrokken", aldus een buurvrouw. Een andere buurtbewoonster stelt nooit last te hebben gehad van de 46-jarige verdachte. "Maar hij was ook erg gesloten. Hij leefde vooral 's nachts, op tijdstippen dat normale werkende mensen moeten slapen."