Van Persie niet op Amsterdam Tournament

Van PersieVoetballer Robin van Persie zal het komende weekeinde niet met zijn club Arsenal spelen op het Amsterdam Tournament. Coach Arsene Wenger laat de Nederlandse international achter in Londen, om hem te beschermen tegen het publiek in de ArenA. Van Persie werd half juni in Rotterdam opgepakt op verdenking van verkrachting.

"We willen hem nu geen psychologische druk opleggen. Robin heeft rust nodig. Hij heeft nog steeds mijn volle vertrouwen en ik zie hem als een heel grote speler voor de toekomst", stelt Wenger. De trainer gaf aan dat Van Persie daarnaast nog niet fit genoeg is om in Amsterdam in actie te komen, nadat hij na zijn celstraf extra vakantie kreeg. Overigens stelt Wenger respect te hebben voor de jonge voetballer. "Ik heb mensen gezien die na drie dagen in een cel compleet aan de grond zaten. Van Persie houdt zich goed en vecht om terug te komen. Het is een groot trauma voor hem, waar hij langzaam uitkruipt."

Op 2 augustus zal Van Persie waarschijnlijk zijn rentree maken in de basiself van Arsenal, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Beveren. Of hij vervolgens ook geselecteerd wordt voor het Nederlands Elftal, dat op 17 augustus oefent tegen Duitsland, is nog niet bekend.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!