Drieling verliest kort geding tegen school

Icoon Binnenlands nieuwsEen rechter in Haarlem heeft beslist dat het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep niet hoeft te zorgen dat een 16-jarige Hoofddorpse drieling op een andere school wordt aangenomen. De drie meisjes volgen sinds april 2004 geen onderwijs meer, omdat het HVC hun veiligheid niet kon garanderen. De school zou andere scholen vervolgens hebben geadviseerd de drieling niet samen aan te nemen.

Charlotte, Francis en Brigitte Wagner zouden een medeleerling hebben mishandeld. Volgens de drieling werden ze echter op weg naar huis ingesloten door een groep van tien jongens, waarbij er stevige klappen over en weer vielen. Eén jongen, toevallig de zoon van een leraar Duits, raakte gewond en deed aangifte bij de politie. Na het incident ontstonden er voor de meisjes grote problemen op school. Ze werden onder meer door een groep van 42 medeleerlingen op school bedreigd, gepest en bespuwd. Reden voor hun vader om hen van school te halen.

Volgens de ouders en de drieling heeft het HVC te weinig gedaan om het pesten te voorkomen. "We zijn zelfverzekerd, hebben elf jaar op judo gezeten en hebben een sterke band. We zien er normaal uit, maar samen vallen we wel op. Anderen kunnen dat blijkbaar niet goed hebben. Op school is het voor ons gevaarlijk. Ze blijven ons uitdagen, zodat wij weer reageren", aldus Charlotte Wagner. De rechter stelde de school echter in het gelijk.

De Hoofddorpse drieling Charlotte, Francis en Brigitte Wagner
De Hoofddorpse drieling Charlotte, Francis en Brigitte