Justitie niet in beroep vonnis Mohammed B.

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsJustitie is 'heel tevreden' met het vonnis dat is geveld over de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B. Daarom gaat het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep tegen de levenslange gevangenisstraf, ondanks het feit dat B. niet levenslang het kiesrecht is ontnomen, een van de eisen van het OM. Dit is donderdag bekendgemaakt door het parket.

In een reactie zegt justitie: "Het OM vindt dat het vonnis, ook al volgt het niet op alle punten ons oordeel, recht doet aan de ernst van de zaak en de schok in de samenleving. (...) Het OM heeft dan ook besloten niet zelfstandig in beroep te gaan.". Afgelopen dinsdag werd al duidelijk dat justitie blij was dat de rechtbank bewezen achtte op vier van de zes punten dat Mohammed B. uit terroristisch oogmerk handelde. Volgens persofficier van justitie H. Festen is dit de eerste keer in de Nederlandse rechtspraak dat een dergelijke terroristisch oogmerk is bewezen.

Het is aan Mohammed B. om te besluiten al dan niet in hoger beroep te gaan tegen het gevelde vonnis. Mocht B. hiertoe besluiten voor 9 augustus, dan zal het Openbaar Ministerie dit alsnog ook gaan doen.