Blogspot haalt homohaatlog Mohootje offline

Icoon Binnenlands nieuwsOp aandringen van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft Blogspot, een onderdeel van Google, de weblog Mohootje.blogspot.com offline gehaald. Volgens een woordvoerder van het MDI riep de site op tot geweld tegen homo's. Met een verwijzing naar de terreuraanslagen in Madrid en Londen werd onder meer opgeroepen de Amsterdamse Gay Pride te verstoren.

"De site bevatte rabiate anti-homo teksten en oproepen tot geweld met concrete aanwijzingen voor tijdstippen en plaatsen om homo's aan te vallen", stelt Marco Hughes van het MDI. Ook stond er een concrete oproep met adresgegevens om een opvangcentrum voor jonge homofiele moslims in Amsterdam aan te vallen. Het meldpunt kreeg ongeveer 45 meldingen binnen over de weblog, waaronder een van VVD-politica Anne Lize van der Stoel, voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Centrum.

ErtanHet MDI heeft de identiteit van de maker niet kunnen achterhalen. Weblog GeenStijl meldde echter gisteren dat de beruchte logger Ertan K. de persoon achter Mohootje is. K. bleek eerder verantwoordelijk voor de weblogs Ertan.nl en CyberDjihad. Hij omschrijft zijn blogs zelf als satire. Op ErTaN.blogspot.nl ontkent K. achter Mohootje te zitten: "Ik wil eenieder er nadrukkelijk op attenderen dat ik totaal niks met dit weblog te maken heb. De aangiften van minister Verdonk, Boris Dittrich en het MDI hebben er toe geleid dat ik, in afwachting van de dagvaarding, tot inkeer ben gekomen. Ik heb er ontzettende spijt van dat ik op de tere, lange tenen heb staan stampen van de niet-islamitische Nederlander. Mijn wel gemeende excuses."